úterý 17. června 2008

1.DEN Cesta do Limericku

Na letiště nás vezl taťka Smolík a důsledně nám vysvětlil všechny peripetie letištního provozu.
Kontrolami jsme prošli bez potíží i přesto, že jeden z naších kufrů ukazoval 27kg z povolených 23kg.
Unešení z letištního prostoru - pro nás oba premiéra, jsme fotili jak šílení.
Když se blížil čas odletu, přesunuli jsme se k bráně B5, kde na nás čekalo naše zaparkované letadlo. Rámem se nám podařilo projít hned na druhý pokus. Janě pískal opasek, Ondrovi zas zapomenutý telefon v kapse, ale vše se podařilo napravit a nakonec nás pustili do letadla. Ondra nám vyjednal luxusní místečka u okna 17E,F, ze kterých byl nádherný výlet.
Při startu jsme s úsmevem vzpomínali na kolotoče na Matějské pouti. A pak už jsem se jen kochali nádherným výhledem a tipovali si, co to zrovna může být. Bezpečně jsme poznali až oceán. A to už jsme věděli že se blížíme k naší konečné stanici Dublin. Po vystoupení z letadla jsem šli hledat naše těžké mazliky, rada ovázat si je mašli byla nad zlato, našli jsme oba dva. Na každém rohu v letišti se nás ptali zda chceme poradit a Ondra využil jejich služby a skvělou angličtinou zjistil kde se nachází náš bus do Limericku. Obtěžkání všemi kufry jsme, ale zjistili že nám pře 5 minutami ujel a další jede až za 2 hodiny. Autobusu jsme se nakonec dočkali a vyrazili směr Limerick.
Jeli jsme asi 4h a na konci cesty jsme museli řidiči vysvětlit, kde je zastávka v Castletroy. Řidič byl velmi ochotný a vysadil nás přímo u domu, což jsme se dozvěděli až po vystoupení. Po chvilce k nám dorazila partička slovensky hovořících občanu a říkali nám, že s nimi budeme bydlet.
Seznámili jsme se, ukázali nám dům i náš pokoj. Pak jsme si s nimi dali panáka na uvítanou a zničeně ulehli do své postýlky.

Žádné komentáře: